Shanghai Liangren hemijski Co., LTD

Kvalitetne proizvode, profesionalnu uslugu, srž hemijske industrije dobavljači!

Dom > Novosti > Sadržaj
Волатилност никл хлорида и токсичност
- Jul 11, 2017 -

Никл хлорид је једињење формуле НиЦл2. Анхидровани никл хлорид је жут, али је реткост у природи и може се наћи само у минералима као што су хлор и никал и познатији су са зеленим хексахидратом хексахидрата хексахидрата (НиЦл2 6Х2О). Никл хлорид има и низ познатих хидрата, оба зелена. Генерално, никл хлорид је најважнији важан извор никла у хемијској синтези. Никл-соли су канцерогене.

Никл-хлорид хидрат у основи није нестабилан. Али ако је контакт са кожом или може бити апсорбован пореима, постоји канцерогеност, тако да радимо експеримент када су рукавице заштићене, и генерално не дозвољавају да додирне кожу, ако случајно додирне, а затим брзо опрати довољно воде.

Тарифа никл хлорида: 28,27 растворљив у води, етанол, водени раствор је био мало кисел. У сувом ваздуху је лако доживео време, у влажном ваздуху се лако забавља. Загрејан до 140 ° Ц изнад потпуног губитка кристалне воде и жутог браон праха.

Молекулска маса 237.69.

Потрошња методе метала са садржајем никла у фиксном металу никла

Метални никал (Ни 97%) 0.270

Сода пепео (На2ЦО3 98%) 0.700

Хлороводонична киселина (ХЦл 31%) 1.100 3.000

Отпоран на отпад (у смислу Ни 100%) 0.270

Азотна киселина (ХНО3 97%) 0,277

Уопштено говорећи, употреба хлороводоничне киселине у великој индустријској производњи за уклањање оксида никла у површини и рафинисаних минерала садржаних у никлу, насталих нечистоћама.

Никл хлорид хексахидрат (НиЦл2 · 6Х2О) ријетко се припрема у лабораторији јер је јефтин и лаган за чување дуго времена. Када се загреје у атмосфери тионил хлорида или водониклорида, никл хлорид хексахидрат изгубиће кристалну воду и враћа се у безводни облик. Немогуће је добити безводни никл хлорид само грејањем.

Реакција: НиЦл2 · 6Х2О + 6 СОЦл2 → НиЦл2 + 6 СО2 + 12ХЦл

Овај процес дехидрације прати промена од зелене до жуте боје.