Shanghai Liangren hemijski Co., LTD

Kvalitetne proizvode, profesionalnu uslugu, srž hemijske industrije dobavljači!

Dom > Novosti > Sadržaj
Шта је безводни бакар сулфат?
- Jul 01, 2017 -

Бакар сулфат (ЦуСО4), бели или беличасти прах, познатији под називом халкопити, камени жлебови, алуминиум жучне кесе, плави алум. Водени раствор је био слабо кисел и плав. Бакарни сулфат је важна сировина за припрему других састојака који садрже бакар. Мешано са кречним млеком може се добити течност Бордеаук, која се користи као фунгицид. Истовремено, бакар сулфат је електролитски рафинисан бакар када је електролит.

Уобичајени облик бакар сулфата је кристални, монохидратни бакар сулфат тетрахидрат ([Цу (Х2О) 4] СО4 · Х2О, бакар сулфат пентахидрат) као плава чврста чврста супстанца (кристал). Његово водено раствором хидрираних бакарних јона и изгледом плаве, тако да се у лабораторији анхидровани бакар сулфат често користи за тестирање постојања воде. У стварном животу производње, бакар сулфат који се обично користи у рафинисању рафинисаног бакра, помешан са гашеним кречом, може се направити течност пестицида Бордеаук. Бакар сулфат је сол с тешким металом, отровна, одрасла смртоносна доза од 0,9 г / кг. Ако једете, одмах треба да једете пуно млека, беланчевина и других протеина богате хране, или користите ЕДТА калцијум натријум детоксикацију.

Бакар сулфат је лек у кинеској медицини. Хладно; укус киселине, Ксин; због токсичне, злоупотребе, прекомјерно може изазвати тровање.

Зона оксидације произведена у бакарним наслагама такође се често налази на унутрашњим зидовима и стубовима рудника, који се кристализује из воде у руднику. Кристали алума су у плочи или кратком стубном облику, а ови кристали се сабирају у облику гранула, грудва, влакнастих, звончастих, трупастих и слично. Главне кинеске области производње Иуннан, Сханки, Јиангки, Гуангдонг, Схаанки, Гансу, Хубеи и на другим мјестима такођер имају минерале.

Релативна молекулска маса пентахидрата бакарних сулфата је 64 + 32 + 4 * 16 + 5 * (2 + 16) = 250.

Физичка својства

Плави прозирни кристал. Растворљив у води, слабо растворљив у етанолу и нерастворљив у етанолу.

Безводни бакар сулфат у праху

Безводни бакар сулфат као сјајни прах, лако се упија водени плави и зелени бакар сулфат пентахидрат. (Хемијска формула безводног бакарног сулфата за ЦуСО4) бакар сулфат при атмосферском притиску без тачке топљења, губитак топлоте распадања кристалне воде, на собној температури и притиску је врло стабилан, без присуства у сувом ваздуху постепено ће временски утицати. Бакар сулфат је плави као асиметрични трицлинични кристал, са специфичном тежином од 2,29. На собној температури, хемијске особине стабилне, лако растворљиве воде, у 15 ℃ воде могу растворити 16,2%, водени раствор је плав и кисел. У зраку дуго ће постепено изгубити кристалну воду, у бијелу.

2. Хемијска својства

Хемијска формула ЦуСО4 је јака киселина слаба алкална со, јер је раствор хидролизе слаба киселина. Апсорпција воде је веома јака, након реакције воде која је генерисала плави бакар сулфат пентахидрат [2] (познатији као алум или плави алум). (ЦуСО4 + 5Х2О = ЦуСО4 · 5Х2О) водени раствор био је плави. Раствор бакарног сулфата концентрован је и кристализован тако да добије плави бакар сулфат пентахидрат, познат као халкопирит, бакрени алум или плави алум (релативна густина од 2,28, релативна молекулска маса 249,8, плава триклиничка, лако издувана у сувом ваздуху) загревана до 190 ° Ц када је губитак четири молекула кристалне воде у ЦуСО4 · Х2О (релативна молекулска маса 177,62, светлозелени прах). До 258 степени Целзијуса за постизање анхидроване соли често користе ову особину да би се тестирало да ли неке течне органске материје садрже влагу у траговима. Биће загрејан до 650 ° Ц високе температуре, може се разградити у црни бакарни оксид, сумпорни диоксид и кисеоник. Растворљив у води, нерастворан у етанолу. У улози ваздуха под бакром и концентрованом сумпорном киселином или бакарним оксидом раствореном у разблажени сумпорној киселини, изведено је испаравање, кристализација. Коришћен као сировина за индустрију галванизације, боје и коже, анхидровани бакар сулфат се користи као средство за дехидрацију и гасни сушач. Користи се као сировина за галванизацију, боје и боје. Тхе